Spontaniteten lenge leve

av | mai 26, 2020

Den røde skrivestua i skogen

For et par år siden ble jeg medeier i et torp, ved Iddefjorden, i Strømstad kommune    Visningen fant sted en vårdag i mai, jeg falt pladask for stedet. Hagen var stor, en grønn oase med syrinbusker og frukttrær, helt stille, det var ti minutter ned til fjorden, men heldigvis to fastboende naboer med hester, hund og katt. Vi kjøpte det!
Vi har pusset opp, og bygd nytt bad og kjøkken. Denne våren så jeg frem å være der alene, med venner og kollegaer for å skape musikk, sosialt samvær og nye minner.  Det ble en annerledes erfaring dette torpet, på mange måter.

Spontane meg

Jeg elsker å lære om mennesker, og hvorfor vi oppfører oss som vi gjør, også meg selv. Etter at jeg tok personlighetstesten the BigFive og leste «Omgitt av idioter» av Thomas Erikson, lærte jeg mer om spontanitet, og at jeg er en utpreget spontan person på godt og vondt. Kjøpet av torpet er et bevis på det. Mitt ønske var å investere i noe jeg kunne glede meg over og glede andre med.

Ting ble ikke som jeg håpet på med torpet eller samarbeidet, så vi selger dette sjarmerende stedet neste sommer.

Livet er nå, synger jeg, her og nå. Jeg elsker mens jeg kan, angrer sjeldent på ting jeg har gjort, fordi jeg våger å leve, er frisk, og stort sett virkelig takknemlig for livet!

Kjærligheten

I møte med mennesker er jeg modig og åpen. Nå har jeg møtt en herlig mann! Han er «perfekt» for meg, og kjemien vår er helt unik. Det jeg verdsetter ved han er at han er oppriktig, vennlig, moden, sprek, morsom og ekte. Helgene har vært helt hellige, mest oss to i disse corona-tider. Vi gjør hverandre gode, ler mye sammen og føler oss så heldige.

Vet dere hva? Jeg er lykkelig om dagen jeg! Ja, det føles helt fantastisk å kunne si det høyt. Brage, sønnen min sa til meg i går at han blir så glad av å se meg sånn. Jeg unner meg selv å være glad, og håper at du der ute også klarer det!

Med disse ordene helt til slutt, håper jeg dere nyter våren. Ikke vent på leve, om det er drømmer du vil nå, ønske om en kjæreste, flytte, eller bytte jobb. Det handler om å våge, slippe kontrollen, fordi livet bare går og vi vet ikke hvor mange dager vi får!

Hege