BIOGRAFI

Mitt aller første minne i livet, er en spilledåse i tre med røde kirsebær, ut fra den kom beroligende toner. Musikk ga meg en ro eller «angst» tidlig i livet. Var blant annet liveredd for Vibeke Sæter sitt pedagogiske lekeprogram «Pusling» hvor pantomime med veldig rar musikk gjorde meg skrekkslagen, men solgt og fascinert.

Det å komponere startet jeg så smått med da jeg gikk på barneskolen, sammen med min barndomsvenninne, Ingvild. Vi fikk være med på halv 7, og det var stort det!
Da jeg ble konfirmant fikk jeg den beste og største gaven noensinne! Det stod et sort lekkert gammelt piano på rommet mitt, Dette gav meg en trygg havn, med mye mening, i en ellers hektisk tenårings periode med mye gutter, venner, fest og moro!

«Jazzsangerinne»

I 1998 ble jeg «oppdaget» av Randi Hultin på Kongsberg jazzfestival, dører åpnet seg, og mitt gode Hege Saugstad band den gang, fikk mange spennende oppdrag, og etterhvert startet samarbeidet med profesjonelle musikere i Norge og Sverige. Det ble aftenposten innslag, Jazznytt magasinet og Orkester journalen som skrev om meg, pga Randi sine kontakter. Jeg så ikke på meg selv som en «jazzsangerinne» men elsket å covre mange kvinnelige artister, som Radka Toneff, Rebekka Tørnquist, Janis Ian, Ella, ja også standard reportoaret. Det ble mange jazzklubb jobber, festivaler, Nrk opptredner og radio besøk.

Radiumhospitalet

I to år fikk jeg sunget mye og opplevd så mye flott, men så ble min mann alvorlig syk, veldig syk, og vi befant oss for det meste på radiumhospitalet. Denne tiden forandret mye, særlig meg selv som menneske. Jeg har hatt vanskelig for å høre på menneskers klager, om «småting» etter å ha vært så mye nær døden, lukten av frykt, cellegift og angstfylte blikk. Mistet mange venner på veien, fordi jeg ble veldig voksen, og måtte ta ansvar for min mann, som ikke hadde en mor, men også min lille sønn, og til slutt meg selv. Men andre nye viktige personer kom inn i livet i denne sårbare tiden.

Ny sang og nye oppdagelser ble skapt i øverste etasje på Radiumhospitalet. «Mitt Skrik» Her kom skrivetrangen jeg aldri før hadde kjent så sterkt og så ekte, den kom fra et sted jeg ikke hadde helt kontroll over, veldig deilig, og nødvendig. Sånn har jeg det fortsatt, innimellom.

Etter hvert ble nye veier til, studerte i fire år ved Høyskolen i Østfold, førskolelærer og musikklærer.

Mitt første album

Så kom året 2012 hvor jeg ga ut min musikk, et helt album, «Nå» produsert av Lars Martin Myhre, 2017 kom neste album, produsert av meg selv, og Leif Johansen, Stabel studios. Har også gitt ut noen singler på engelsk.

Dette siste året har et nytt spennende prosjekt startet, og ny musikk kommer snart, en Ep med engelske låter. Denne gang et samarbeid mellom London og gamlebyen Fredrikstad. Elliott Randall er min nye venn og produsent. Kyrre Fritzner er en fantastisk tekniker, musiker, korist og medprodusent.

Livsglede

Elsker å møte mennesker, som elsker å skape! Vi gjør hverandre gode rett og slett. Det er derfor jeg er her i livet, for mange andre, og for meg selv. Prøver å være takknemlig for akkurat det. Livet er skjørt, men vakkert.

Det har blitt en stor livsglede i livsalvoret å skrive, gi ut musikken, uansett om to eller tusen lytter.

Velkommen til min lille verden, og nye hjemmeside! Glad for å ha deg her.