BIOGRAFI

Mitt aller første minne i livet er en spilledåse laget av tre med store røde kirsebær på.
Musikk ga meg en ro og glede eller skummel stemning tidlig i livet. Jeg var blant annet veldig redd for Vibeke Sæter sitt pedagogiske lekeprogram «Pusling» hvor pantomime med lek av geometriske former med kjempe rar musikk gjorde meg skrekkslagen, men også super fasinert! Jeg ble observert av mine foreldre med hendene foran ørene og øynene mens jeg satt helt inntil tv`n

Det å komponere startet jeg så smått med da jeg gikk på barneskolen, sammen med min barndomsvenninne, Ingvild. Vi fikk være med på halv 7, og det var stort!

Da jeg ble konfirmant fikk jeg den beste og største gaven mamma og pappa noensinne har gitt meg. Da jeg kom hjem fra skolen stod det et sort gammelt piano på rommet mitt! Dette gav meg en trygg havn, med mye mening, i en ellers hektisk tenårings periode med mye gutter, venner, fest og moro!

«Jazzsangerinne»

I 1998 ble jeg «oppdaget» av Randi Hultin på Kongsberg jazzfestival, dører åpnet seg, og mitt gode Hege Saugstad band den gang, fikk mange spennende oppdrag, og etterhvert startet samarbeidet med profesjonelle musikere i Norge og Sverige. Det ble en del mediadekning fra både Aftenposten, Jazznytt, svenske magasiner ect. Jeg så ikke på meg selv som en «jazzsangerinne» men elsket å covre mange kvinnelige artister, som Radka Toneff, Rebekka Tørnquist, og Janis Ian. Det ble mange jazzklubb jobber rundt omkring, festivaler, Nrk tv og radio besøk.

Radiumhospitalet

I to år fikk jeg sunget mye og opplevd så mye flott, og elsket det! Etter et år nyforelsket ble min kjæreste alvorlig syk, veldig syk, og vi befant oss for det meste på radiumhospitalet. Denne tiden forandret mye, særlig meg selv som menneske. Det eneste som betydde noe var sønnen min Brage og kjæresten min, ikke å bli kjendis!

I all ærlighet og angst kom en skrivetrang jeg aldri før hadde kjent på. Nye sanger kom til meg, noen ble skapt i øverste etasje på Radiumhospitalet hvor jeg fant et pinao «Mitt Skrik» Musikken kom fra et sted jeg ikke hadde helt kontroll over, veldig deilig, stort og nødvendig. Da var livet både fælt og litt hellig, jeg skjønte at jeg ble reddet og passet på av noe eller noen. Min første soloplate værer preg av begrepet «tro» i alle former. Tro på livet, deg selv, Gud, menneskene du velger å være med, jobben din osv.. Etter hvert ble nye veier til, jeg studerte i fire år ved Høyskolen i Østfold, og ble utdannet førskolelærer og musikklærer.

Mitt første album

Så kom året 2012 hvor jeg ga ut min musikk, et helt album, «Nå» produsert av Lars Martin Myhre, 2017 kom neste album, produsert av meg selv, og Leif Johansen, Stabel studios. Har også gitt ut noen singler på engelsk.

I 2019 startet et nytt spennende prosjekt denne gang et samarbeid mellom London og gamlebyen Fredrikstad. Elliott Randall er min nye venn og produsent for to singler spilt inn hos Kyrre Fritzner som er en fantastisk tekniker, musiker, korist og medprodusent.

I 2022 ble jeg med på å starte et låtskriver band som nå heter «Midnight Rose» Dette har vært et savn hele veien, skape musikk sammen med andre dyktige kollegaer. Vi har alle mye erfaring og har trua på dette prosjektet. Vårt første album kommer våren 2023, med ønske om et album til og live jobber i 2024-25. Følg med!

Skaperglede

Helt til slutt. jeg elsker å møte mennesker, som elsker å skape! Vi gjør hverandre gode rett og slett. Det er derfor jeg er her i livet, for mange andre, og for meg selv. Prøver å være takknemlig for akkurat det. Livet er skjørt, men helt gratis og vakkert

Jeg er takknemlig for alle mine venner, kolleger, familie og mest av alt sønnen min som har gitt meg en ny familie. Tenk jeg er farmor! Lille Sune er min skatt, helt ubeskrivelig stort!!

Det har blitt en stor livsglede i livsalvoret å skrive, gi ut musikken min, uansett om to eller tusen lytter.

Velkommen til min lille verden, hjemmeside! Glad for å ha deg her.