Høstkveld i København

av | okt 31, 2021

Små øyeblikk blir til store opplevelser imellom. For seks år siden kom Eileen inn i livet mitt. Hun kom inn nettopp fordi jeg synger og skriver. Det er så godt da mennesker og musikk sammen beriker livet! Jeg leste en mail fra henne som hun skrev 5 år tilbake, og vil dele noe av innholdet med dere. Livet er nå, og jeg har det ganske så bra fordi om jeg ikke «får til» alt i dette livet. Men hvem gjør vel det? Viktig med venner som åpner øya mine!

Nå har vi vært på jentetur i fine København. Første kvelden kom vi ganske så sent fant oss en liten resturant med god mat og drikke pratet i vei om alt, jeg elsker de øyblikkene. Da vi sitter der kommer det en mail fra en musikerkollega, med en master (musikk fil) fra Abbey road studio, min rykende ferske julesang. Proudusenten min har her skapt noe sammen med musikere og meg som har blitt magisk, og jeg forteller ivrig i vei til Eileen om hele prosessen, folkene som har blitt involvert osv.. Hun er en meget god lytter. Etter en stund sier hun noe som igjen gjør meg så takknemlig for akkurat henne. Det hun sa traff meg så godt og varmt liksom. Hun gir meg ny innsikt og minner meg på hvordan musikken og det å være tro mot seg selv styrer livet mitt, på godt og på vondt. Her kommer ordene fra venninnen min. (Egentlig ment som et presseskriv som vi aldri brukte)

Hege Saugstad

Liten og vever, men sterk og tro mot sitt livs lidenskap, musikken. Hun er full av tanker, observasjon og refleksjon over det som skjer i livet. Glimtet i øyet er skarpt og hun slipper deg ikke om det du representerer er ekte. Det som er ekte, det som er nært er det viktigste for Hege Saugstad. Dama er ikke stor, men hun tar desto mer igjen med både råskap, humor og en rungende latter som sitter løst. Hun tar ikke seg selv særlig høytidelig, men når det kommer til musikken tar hun alle sider på ramme alvor. Intuisjonen er sterk, det er hjertet som snakker. Dit Hege har kommet nå finnes ikke lenger noen kompromisser. Hun vet hva hun vil. Det handler om å være tro mot seg selv og det man brenner for.

Hege er musikk. Det er i den og gjennom den hun lever sterkest og nettopp derfor er drivkraften til å utvikle og skape mer musikk, tekster og melodier sterkere enn noen gang. Eileen, bestevenn.

Tusen takk Eileen !

Foto: Marianne Høili Pettersen