Christmas day, kommer 1. advent.

av | nov 15, 2021

CHRISTMAS DAY

Historien bak sangen

I fjor da alt stengte ned kom det en veldig hyggelig person inn i livet mitt. Han likte å lytte til min sang og pianospill og kom med forslag som motiverte meg til å tenke litt mer kommersielt. En dag før han reiste hjem sier han sånn kjekt, «Kan du ikke prøve å skrive en julesang da Hege!» «Yeah right… svarte jeg, det er en vanskelig oppgave å gi meg!» Et par dager senere satt jeg meg ned ved piano og etter en liten stund kom det et ganske så fint tema som minnet meg om julen, så kom melodien og etter hvert ordene. Så tusen takk for troen på meg! Sangen handler om julaften, stemningen preges av takknemlighet forventing og kjærlighet. Jeg møter meg selv hver julaften og kjenner den lille jenta inne i meg som gleder seg til å våkne opp på julemorgen, sette på tv, spise noe godt og bare sitte der i pysjen. Gleder meg hvert år! Julen i år ble ekstra sterk fordi verden vi alle kjente ble forandret for alltid! Skremmende rett og slett. Det gode som skjedde var at vi fikk en fantastisk nyhet! Brage sønnen min og hans samboer ventet barn. For en nyhet, en uvirkelig følelse å beskrive ord! Det ble en nydelig ventetid hvor jeg prøvde å se for meg det lille barnet, og Brage som pappa. Sune er nå 7 måneder, og et mirakel for meg rett og slett! Denne julesangen er dedikert til han fra en super stolt farmor!

Det skal sies at uten Steffen Isaksen som produsent, ville den aldri endt opp så vakker som den nå har blitt. Han har tryllet og lekt i timevis med den gode melodien min, tusen takk for det Steffen!                                                                          

Så tusen takk alle sammen:

Rino Johannessen bass                                              Børge Petersen-Øverleir Gitarer                                Madeleine Ossum fiolin                                                Steffen Isaksen piano, produsent, arrangement                Ole Petter Hansen Chylie trommer\perkusjon              Gary Carter (Nashville) Pedal steel                                      Fotograf: Finn Rune Christiansen                              Video: Ole Petter Hansen Chylie, Grafiker Dag Andresen  Jorunn Westeraas for nydelig 1. utkast og heiarop