Jesus, menn, mennesker og nytt år.

Dette er en annerledes overskrift av undertegnede.

Det har vært mye gode, noen vonde, men spennende og meningsfulle, morsomme dager i 2019. Ny jobb i Østre Fredrikstad kirke, har vært et flott skifte, en enkel, meningsfull arbeidsplass, med mange nydelige nye bekjentskaper. Det er det jeg elsker med å være her og der, å ha varierte dager. En dag er jeg kirketjener, en annen miljøteraput, og den tredje synger jeg sangene mine for folk som ønsker å lytte, og så, er jeg hjemme, alene, men det banker stadig på døren, eller ringer på mobilen. Andre ganger… alene.. ensom.. men det er da jeg søker og noen ganger finner jeg.

Nå den siste tiden har jeg vært alene, uten kjæreste, og prøver å ta vare på meg selv så  godt jeg klarer. Men jeg har alltid et eller annet tilbud på en måte.. ikke for å være ekkel eller innbilsk, men nå har det liksom tatt litt av, sånn at jeg blir sliten, eller redd for å miste meg selv. Jeg må være tydelig mot meg selv, og mot andre, for og være ærlig. Jeg faller ikke lett for noen, sånn er det.. sånn er det å bli voksen, og litt bortskjemt eller sær, på det området kanskje ?

Som ung jente skrev jeg engang en sang til alle guttene som ble avvist og såret, så var jeg samboer i 16 år, og nå er jeg litt tilbake der igjen liksom…ikke like ung, men en populær dame i sin beste alder (he he.. velger fine ord for psyke opp meg selv) som må vise herrene døren.

«You live, you learn, you love, you learn, you cry, you learn, you lose, you learn»

Alanis Morissette skriver og synger dette, og det er så sant. Vi må satse eller ikke, fordi dypt inne i oss, vet vi nok hva som er best for oss. Særlig da vi våger å se på oss selv også, det vet jeg at jeg gjør, og det er jeg stolt av også.

I løpet av året har jeg også blitt såret, av en jeg har stor respekt for, det er noe dritt og ikke føle seg forstått og respektert, og gjett om jeg har følt meg dum, umoden, og rar, Men assa, det er også livet, opp med hodet, og gå videre.

Jesus, hm… han kommer inn overalt jeg snur meg om dagen, og særlig gjennom mennene jeg møter. Føler jeg har vært med på skjult kamera noen dager! He he.. da prater jeg om menn som dukker opp i butikken, i en telefon, jobb, på en fest, på date, osv.. aldri opplevd makan.

Det har også kommet inn et par damer, som jeg vet blir en viktig brikke i livet videre, En av damene dømte jeg mange år tilbake, men alt har sin tid, det vet jeg. Hun kommer til å bli i livet en god stund kjenner jeg.

Den andre kvinnen har fått en dødsdom, pga en hjernesvulst, hun er en dame med stor innsikt, forståelse og kjærlighet, en jeg lærer av hver gang jeg ser henne! Denne nydelige unge kvinnen, sier så mye fint om kjærligheten til livet, det mystiske, og vonde som skjer rundt henne nå. Hun prater om tro, Gud, og døden, klarer nesten ikke å ta det inn, og tenker på blikkene hennes, roen i setningene, men også angsten hun viser da hun prater om barna sine. Hun har en ekte dyp tro, som hun har jobbet for, og søkt i mange år, det står det så stor respekt av, jeg savner nok å være med flere mennesker som dette. Hun tar ansvar for livet sitt, og for å gjøre det beste ut av det, av det som er igjen av det. Det er påfyll å høre slike ord fra en som henne. Takker for at hun fins.

Jesus er en jeg ser opp til, han hadde en stor innsikt og jeg kjenner innimellom at han er her, i dypet av meg. Både i hverdagen, og da jeg synger. Men jeg vil kjenne mer, kjenne at Gud finnes, så jeg ikke er ensom eller redd lenger.

Det er sårt å miste sin kjære, det er vondt å miste seg selv, og det koster å gå videre, uten å ha stien klar, tryggheten du trodde du hadde er borte, barna er ute.. alene er jeg litt svak, og til tider ille trist, men også veldig sterk og morsom. Jeg er alt. Jeg aksepterer dette, at jeg er alt, dårlig og bra. Livet er fylt av bekymringer men også gleder, det vet jeg, og klarer å omfavne det, så mørket aldri blir så overveldende at det skygger for lyset mitt.

For dette nye året, har jeg to ønsker

  1. Troen på at kjærligheten er sterkest.(både i tro og relasjoner)
  2. Skrive – synge og skape mer

Takk for oppmerksomheten.

Godt nytt år til deg og dine.

Stor klem fra Hege Marie.