Om Hege

Som musiker og låtskriver er jeg mer eller mindre selvlært. I 2005 gikk tok jeg årstudie musikk ved lærerhøyskolen i Halden. Her lærte jeg mer om musikkens språk.

Jeg har sunget mer eller mindre hele veien.                                                       Det å komponere startet så smått på barneskolen.

I 1997 hørte Bjarne Aaserud meg synge på en scene i Sarpsborg, og spurte»Har du band?» Deretter ble det mye sang og musikk takket være han!

I 1998 ble jeg oppdaget av den legendariske musikk journalisten Randi Hultin under en gratiskonsert på Kongsberg jazzfestival. Dette åpnet dører som resulterte  i mange oppdrag. Etterhvert startet samarbeidet med profesjonelle musikere i Norge og Sverige.

I løpet av karrieren har det blitt gitt ut to album. «Nå» kom i 2012 og «Drømmesang» i 2017, det jobbes med nytt materiale.

«Trygg Havn» fra Drømmesang.

Nytt år og nye muligheter 2018-19

En ny plate med engelske tekster er i gang, hvor jeg samarbeider med Elliott Randell, bosatt i London, bla tidligere gitarist for SteelyDan. Han likte det engelske materiale mitt og tok meg imot med åpne armer i hjemmet sitt. Elliott kommer hit i høst for å produsere to låter med meg i gamlebyen, Fredrikstad. Det gleder jeg meg så mye til ! Spennende og lærerrikt prosjekt.

Elliott Randall med sin nydelige kloke kone, Jane. Her i gamlebyen, utenfor studio til Kyrre Fritzner. Nytt materiale tar form, og et fantastisk samarbeid har startet. Foto: John Johansen.

Elliott og meg i London, i hans hjemmestudio. Foto: priavat. Patrick Skramstad